support@aiforsite.com  +358 10 212 8950  |  sales@aiforsite.com  +358 10 212 8955

Älytägit tuovat suojaa ja auttavat jäljittämään koronavirukselle altistuneita rakennustyömailla

Suomalainen rakennusteollisuuden teknologiaa kehittävä Aiforsite tuo ensimmäisenä maailmassa työmaalle suojakypärään kiinnitettävät älytägit ja mobiilisovelluksen, joiden avulla työntekijöiden liikkumista voidaan havainnoida ja paikkatiedon avulla pysäyttää mahdolliset koronaviruksen tartuntaketjut. Aiforsiten ratkaisu on ainoa laatuaan, ja se on herättänyt kiinnostusta kansainvälisesti. Koronapandemian aikana rakennusalan työturvallisuudesta huolehtiminen on entistä tärkeämpää. Työmailla työtä tehdään tiiviisti yhdessä, ja lisäksi alan ulkomaalaiset työntekijät asuvat usein yhteismajoituksessa. Uudellamaalla joka kolmas rakennustyöntekijä on ulkomaalainen.

Aiforsiten paikannusteknologiaan perustuva ratkaisu auttaa jäljittämään virukselle mahdollisesti altistuneita henkilöitä ja näin hidastaa koronan leviämistä. Toiminta perustuu paikantaviin älytägeihin sekä mobiilisovellukseen, joka hälyttää turvarajan alittuessa. Tarvittaessa järjestelmä tuottaa tarkkaa tietoa työmaan henkilöstön liikkeistä, minkä avulla koronavirukselle altistuneet henkilöt saadaan jäljitettyä ja tartuntaketju katkaistua. Aiforsiten toimitusjohtajan Kari Hirvijärven mukaan rakennusteollisuudessa on viime vuosien aikana tiedostettu uuden teknologian mahdollisuudet.

Kehittämällämme koronasuojalla voidaan havainnoida rakennustyömaan henkilökunnan liikkeitä älytägien ja mobiilisovelluksen avulla. Tämä on merkittävä uusi mahdollisuus parantaa työturvallisuutta koronapandemian aikana, Hirvijärvi sanoo. Koronaviruksen aiheuttama pandemia on vaikuttanut voimakkaasti rakennusteollisuuteen ympäri maailmaa. Suomessa työmaat ovat pysyneet auki, kun monessa Etelä-Euroopan maassa ja Isossa-Britanniassa työmaat suljettiin useiksi viikoiksi osana pyrkimyksiä rajoittaa viruksen leviämistä. Suomessa kehitetty paikannusteknologiaan perustuva koronasuojaominaisuus on herättänyt kiinnostusta ympäri maailmaa. – Tällä hetkellä Isossa-Britanniassa valvova viranomainen vaatii turvarajojen ehdotonta noudattamista, jotta työmaa voidaan avata ja mahdolliset tartuntaketjut jäljittää. Aiforsiten järjestelmä tallentaa ammattinimikkeen ja numerotunnuksen, joiden avulla asiakkaan tietokannasta on yksilöitävissä, keiden lähellä henkilö on työmaalla ollut.

Lisätietoja: Kari Hirvijärvi, toimitusjohtaja, puh. +358 44 7600410, kari@aiforsite.com

Jaa sosiaalisessa mediassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin