support@aiforsite.com  +358 10 212 8950  |  sales@aiforsite.com  +358 10 212 8955

Katso miten SRV tehostaa työmaitaan

Reaaliaikainen paikannus parantaa työmaan turvallisuutta merkittävästi

Korkealla rakentamisessa työturvallisuudelle asetetaan erityisen tiukkoja vaatimuksia. Suurikokoisen ja korkean työmaan turvallisuus täytyy taata kaikissa tilanteissa. Aiforsiten reaaliaikaisen paikannusjärjestelmän avulla SRV:n työmaajohto näkee missä ja kuinka paljon työntekijöitä on missäkin kerroksessa. Esimerkiksi tulipalon syttyessä tämä tieto on elintärkeä.

SRV vastaa Kojamolle rakennettavan Lumo One -tornitalon toteutuksesta. Lumo One on yksi kahdeksasta tornitalosta, jotka nousevat Helsingin Kalasatamaan, aivan kauppakeskus Redin yhteyteen.  Valmistuessaan talo tulee olemaan 31-kerroksinen pilvenpiirtäjä, jonka seinien sisälle mahtuu yhteensä 291 huoneistoa. Päivittäin työmaalla on töissä keskimäärin noin 160 työntekijää.

– Työturvallisuus on SRV:lle hyvin tärkeä asia. Haluamme, että jokainen pääsee terveenä kotiin ja huolehdimme siitä yhteisesti, kertoo SRV:n Lumo One -työmaan vastaava mestari Mika Kuukkanen.

Määräykset jopa ylitetään

Korkealla rakentamisen määräykset edellyttävät, että osana valvontaa ja työturvallisuutta on työmailla kyettävä tietämään tarkasti, keitä työmaalla minäkin hetkenä on. Aiforsiten paikannusjärjestelmän avulla nämä määräykset täytetään ja jopa hieman ylitetään.

– Saamme kohteen 3D-mallinnettua reaaliajassa. Samalla näemme, missä kukin liikkuu ja missä esimerkiksi tietyt työkalut menevät, Kuukkanen havainnollistaa.

– Jos meillä olisi esimerkiksi tulipalo kerroksessa 13, niin saisimme saman tien tiedon siitä, montako henkilöä siellä on töissä ja montako henkilöä on tullut ulos. Pystyisimme tarvittaessa jäljittämään myös sen, keitä nämä henkilöt ovat olleet, Kuukkanen jatkaa. Työturvallisuuden näkökulmasta tieto työntekijöiden olinpaikoista on elintärkeä ja voi pelastaa hengen.

”Emme tulee palaamaan vanhaan”

Paikannusjärjestelmän käyttöönotto sujui mutkattomasti Aiforsiten tuella.

– Käyttöönotto oli helppoa, kun saimme Aiforsitelta henkilöt auttamaan ja jeesaamaan. He ovat opastaneet, kuinka ohjelmaa käytetään. Meillä on työmaalla muutama henkilö, jotka ovat ohjelman pääkäyttäjiä. Kaikki on ollut kohtuu kivutonta alusta alkaen, Kuukkanen kiittelee.

Kuukkanen on hyvin tyytyväinen siihen, kuinka järjestelmä toimii käytännössä. Sen tarjoamat ominaisuudet ovat osoittautuneet todella hyödyllisiksi.

– Tämä on aiempiin verrattuna erinomainen työkalu. Emme tule palaamaan vanhaan, Kuukkanen kiteyttää.

Aiforsite tehostaa rakennustyömaanjohtamista

Poista hukka työmaalta

Paranna rakentamisen tuottavuutta keräämällä tietoa ja havaintoja reaaliaikaisella seurannalla sekä automatisoimalla johtamis- ja työtehtäviä.

Pidä huolta ihmisistä

Paranna työmaan työturvallisuutta automatisoimalla turvallisuushavaintoja ja tuomalla reaaliaikaisen työntekijöiden sijaintitiedon viranomaisvaatimukset ylittäen.

Ota tilanne haltuun

Lisää rakennusalan läpinäkyvyyttä tekemällä hukan näkyväksi, seuraamalla etenemistä reaaliajassa, ja dokumentoimalla tarkasti koko projektin ajalta.

Pidä sovittu aikataulu

Lyhennä rakennustyömaan läpimenoaikaa lisäämällä tehokasta työaikaa ja vähentämällä hukkaa sekä tuomalla välineet parempaan työmaajohtamiseen myös etänä.

Varaa demo ja näe rakentamisen tehostaminen omin silmin

Varaa 30 min demo Aiforsiten asiantuntijan kanssa ja näet reaaliajassa, miten paikkatietoon perustuva tuottavuusanalytiikka ja visuaalinen dokumentointi toimivat käynnissä olevilla työmailla.