support@aiforsite.com  +358 10 212 8950  |  sales@aiforsite.com  +358 10 212 8955

Tekoälyteknologiaa hyödyntävä tuotannon ohjausjärjestelmä digitalisoi rakennustyömaat – Cramo ja suomalainen Bliot yhteistyöhön

Cramo aikoo yhdessä suomalaisen kasvuyritys Bliotin kanssa vauhdittaa rakennustyömaiden digitalisaatiota. Yritysten tarjoamassa ratkaisussa yhdistetään Bliotin kehittämä rakennustuotannon ohjausjärjestelmä tekoälyyn, jolloin voidaan automatisoida ja tehostaa monia työmaan suunnitteluun, mittauksiin ja työmaa-arkeen liittyviä tehtäviä.

Perinteisenä tunnettu rakennusala uudistuu nyt vauhdilla. Yhä useampi suomalainen rakentaja on jo ottanut käyttöönsä BIM-tietomallin (Building Information Model), jota käytetään alkuvaiheessa rakennuksen suunnitteluun ja mallintamiseen.

  • Cramon kanssa tarjottavassa palvelussamme nostamme työmaiden digitalisaation jopa maailman mittakaavassa seuraavalle aikakaudelle. Hyödynnämme monipuolisesti työmaan dataa, jota keräämme muun muassa työmaalle asennettavien betoni- ja olosuhdeantureiden, työtekijä-, työkalu- ja materiaali paikkatietojen anturiverkoston, drone-kuvauksien ja videokuvauksien avulla, Bliotin toimitusjohtaja ja perustaja Kari Hirvijärvi kertoo jatkaa
  • Rakentajille tarjoamme kokonaisratkaisun yhtenä palvelupakettina, joka tekee työmaiden digitalisoinnista helppoa. Palvelulla on yksi hinta ja se sisältää viikoittain tapahtuvan datankeräyksen ja työmaahenkilökunnan koulutuksen sekä järjestelmäkokonaisuuden.

Tekoäly tukee päätöksentekoa

Cramo tarjoaa työmaiden digitalisaatiopakettia avaimet käteen -ratkaisuna, johon sisältyy myös Bliotin kouluttama digi-asiantuntija.

  • Haluamme varmistaa, että digiloikan tekeminen on vaivatonta ja asiakas saa hyödyn järjestelmän käytöstä jo alkumetreiltä. Bliotin kouluttama Cramon asiantuntija huolehtii alusta lähtien työmaan säännöllisestä datankeräyksestä ja tiedon tallentamisesta ja auttaa sen analysoinnissa, Cramon toimitusjohtaja Tatu Hauhio

Bliot-järjestelmän käyttöönotossa Cramon asiantuntija huolehtii tarvittavien antureiden asennuksesta ja SaaS-palvelun ylösajosta. Palvelusopimuksen aikana hän asentaa työmaalle anturiverkoston ja kerää työmailta viikoittain dataa drone-kuvauksilla sekä kypäräkameravideoilla sekä osallistuu työmaan viikkopalaveriin.

  • Tuotannonohjauksessa tekoälyä valjastetaan toimimaan päätöksenteon tukena. Aikaisemmin manuaalisesti toteutettujen prosessien työstäminen on tekoälyn avustamana tarkkaa ja ketterää. Algoritmit ennustavat esimerkiksi betonin kuivumista ja lujittumista ja kuvatunnistus löytää työmaalta kerätystä videodatasta esimerkiksi työtekijät, jotka eivät käytä suojakypärää, Hirvijärvi sanoo.

Tekoälyä kehitetään ja hyödynnetään rakennustyövaiheiden ohjauksen lisäksi myös laatu-, työturvallisuus- ja valmiusastehavaintojen tekemisessä. Työmaa saa järjestelmän kautta automaattisesti esimerkiksi erilaisia hälytyksiä mahdollisista laatu- tai työturvallisuusriskeistä.

Cramon tarjoamana palvelua pilotoidaan Suomessa

Bliot on toimittanut kokonaispalvelua pääkaupunkiseudulla ja se on rakentajien keskuudessa otettu erinomaisesti vastaan. Nyt Cramo ja Bliot aloittavat palvelun tarjoamisen ensin Suomessa, mutta tavoitteena on laajentaa yhteistyötä myös muihin maihin.

  • Cramo haluaa olla vuokrausalan edelläkävijä myös digitalisaatiossa ja uudella ratkaisulla voimme vastata asiakkaidemme toiveisiin yhä syvemmästä yhteistyöstä. Palvelu on herättänyt paljon kiinnostusta, ja suunnitelmissamme onkin laajentaa yhteistyötä muihinkin toimintamaihimme Suomen lanseerauksen jälkeen, Hauhio sanoo.

Cramolla on Suomessa yksinoikeus Bliotin ratkaisun tarjoamiseen.

  • Cramolla on jo asiantuntijoita työmailla ja laajat asiakassuhteet. Yhteistyön ansiosta voimme tuoda työmaille korkean luokan teknologista osaamista, jonka käyttöä kuitenkin opastavat rakennusalan arkea ymmärtävät asiantuntijat. Meille tämä avaa täysin uusia mahdollisuuksia, Hirvijärvi toteaa.

Cramon kautta palvelun myynti alkaa asiakkaille vuoden 2019 alussa.

 

Lisätietoja:

Cramo Finland Oy

Tatu Hauhio, toimitusjohtaja

puh. 040 5701 344
sähköposti: tatu.hauhio@cramo.com

 

Bliot Oy

Kari Hirvijärvi, toimitusjohtaja
puh: 044 7600 410

sähköposti: kari.hirvijarvi@bliot.io

Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi tarjoamme muita rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Suomessa toimimme valtakunnallisesti yli 400 työntekijän voimin noin 50 toimipisteestä käsin. Asiakaskuntaamme kuuluu yrityksiä ja tahoja rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden, kaupan sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kuluttajia. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä www.cramo.fi

Bliot on yritys, joka muuttaa rakennusalaa vahvalla ammattitaidolla ja teknologiaosaamista hyödyntäen. Bliot-järjestelmän kehittäminen aloitettiin Espoon Keilarannassa vuonna 2016, jonka jälkeen tiimiä on tullut vahvistamaan monta oman alansa huippuammattilaista.

Bliotin missiona on rakennusalan digitalisointi korkean teknologian mahdollisuuksia hyödyntäen. Asiakas on kaiken tekemisen keskiössä ja tavoitteena on tarjota asiakkaille turvallisia ja laadukkaita ratkaisuja, jotka parantavat asiakkaan liiketoimintaa konkreettisesti. Lue lisää https://aiforsite.com/

Jaa sosiaalisessa mediassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin