support@aiforsite.com  +358 10 212 8950  |  sales@aiforsite.com  +358 10 212 8955

Kansainvälisyys, yrittäjän rohkeus, vahva asiantuntijuus ja remonttireiskan näppäryys yhdistyvät Bliotin hallituksessa

Kansainvälisyys, yrittäjän rohkeus, vahva asiantuntijuus ja remonttireiskan näppäryys yhdistyvät Bliotin hallituksessa

Asiantunteva hallitus on kasvuyrityksen tärkeä tukijalka. Bliotin hallituksessa ammattitaitoa ja osaamista on vakuuttavasti. Hallituksen puheenjohtajana toimiva Olli Seppänen on ollut mukana Bliotin matkalla alkumetreiltä saakka. Hallitusta virkistetään myös säännöllisesti uusilla asiantuntijoilla, joista Pyry Virrantaus on viimeisiin mukaan hypännyt ammattilainen.

Millaisia mahdollisuuksia hallituksen jäsenet näkevät Bliotissa ja millainen on rakennusalan tulevaisuus. Entä nikkaroivatko ja rakentelevatko rakennusalan kasvuyrityksen hallituksen jäsenet myös itse?

Remonttireiska rakentaa liiketoimintaa vahvalla ammattitaidolla

”Pidän kovasti käsillä tehtävistä töistä. Käytän paljon vapaa-aikaani vanhan kesähuvilamme kunnostamiseen sekä harrasteautojen ylläpitoon ja tuunaamiseen. Uskon vahvasti, että voisin elättää itseni remonttireiskana tai automekaanikkona”, toteaa Bliotin hallituksen uusin vahvistus Pyry Virrantaus.

Virrantaus aloitti Bliotin hallituksen jäsenenä kesäkuussa 2018. Hallitusjäsenyyden ja kesähuvilan restauroinnin lisäksi Virrantauksen päivät täyttää päätyö Capgeminin Pohjoismaiden pilvipalveluliiketoiminnan johdossa.

Bliotissa Virrantaus vahvistaa osaamisellaan erityisesti myynnin, uuden liiketoiminnan rakentamisen, hinnoittelu- ja palvelumallien sekä palveluliiketoiminnan kehittämistä. Accenturen ja Ernst & Youngin kaltaisten suuryritysten lisäksi osaajalla on kokemusta myös start-up-maailmasta.

Rakennusalaan Virrantauksen työhistoria on tähän mennessä kytkeytynyt lähinnä rakennusalalle toimittaneen IT-palvelutoimittajan roolissa. Markkinasta erottuva konsepti ja digitalisaation mahdollisuudet rakennusalalla innostivat osa-aikaisen remonttireiskan ja hallitusammattilaisen mukaan tukemaan Bliotin kasvua.

Kesätöiden puute oli ponnahduslauta rakennusalan professoriksi

”Pyrin välttämään itse rakentamista ja hankkimaan rakentamisen luotettavilta toimijoilta”, Bliotin hallituksen puheenjohtaja Olli Seppänen kertoo suhteestaan rakennusprojekteihin.

Olli Seppänen on ollut Bliotin matkassa mukana alkumetreistä saakka. Seppänen työskentelee päätoimisesti Aalto-yliopistossa rakennustekniikan laitoksella professorina, mutta on ehtinyt operoida rakennusalalla myös monenlaisissa yrityksissä.

Ensimmäisen start-up-yrityksensä Seppänen perusti kauppatieteiden opiskelijana, vuonna 2000. Puolet yrityksestä myytiin Graphisoftille Unkariin vuonna 2005 ja yritysmyynti vei Seppäsen työskentelemään valtameren taakse. Seppänen asui ja työskenteli vuosikymmenen verran Yhdysvalloissa erilaisissa yrityksissä mm. palveluliiketoiminnan parissa. Työn ohessa hän valmistui myös tekniikan tohtoriksi vuonna 2008.

Vuonna 2015 Suomeen palannut Seppänen ajautui aikoinaan rakennusalalla vahingossa. Kesätöitä etsinyt kauppatieteiden opiskelija päätyi oman alan töiden puuttuessa kesätöihin rakennustyömaan apumieheksi. Ruohonjuuritasolla hän huomasi, että monet työtehtävistä olivat hukattua aikaa ja muuttuisivat tarpeettomiksi, jos asiat olisi suunniteltu paremmin. Tämä oivallus on kantanut Seppäsen tekemistä ja Aallossa hän onkin tutkinut Lean-rakentamista, jossa pääpainopisteenä on hukatun ajan ja projektien läpimenoaikojen olennainen vähentäminen.

Toinen Seppäsen Aalto-professuurin kantava teema on rakennustyömaan digitalisaatio ja tilannekuvan saavuttaminen digitalisaation avulla. Tätä osaamista Seppänen tuo myös Bliotiin. Lisäksi Seppäsen kansainvälinen tausta tukee Bliotin tulevaisuuden suunnitelmia. Yhdysvaltojen vuosina Seppänen kasasi mittavan kansainvälisen kontaktiverkoston rakennusalalta ja voi hyödyntää osaamistaan Bliotin tulevaisuudessa häämöttävässä kansainvälistymisessä.

Tuottavuusongelma on tulevaisuudessa historiaa 

Seppänen ja Virrantaus näkevät molemmat Bliotissa valtavasti mahdollisuuksia. Yrityksen vahvuuksiksi hallituksessa työskentelevät ammattilaiset nostavat erinomaisella ammattitaidolla varustetun tiimin sekä konseptin, joka erottuu edukseen markkinassa muista tekijöistä.

Rakennusalalla eletään tällä hetkellä muutosten aikakautta, jossa askeleet kohti tulevaisuuden ratkaisuja ovat välttämättömiä.

Miltä konservatiiviseksi nimitetty, mutta muutosta elävä ala näyttää kymmenen vuoden päästä?

Seppänen uskoo, että 2028 rakennusalan tuottavuusongelma on ratkaistu. Työmaan arki on muuttunut toisenlaiseksi: työt tehdään kasvavassa määrin työmaaolosuhteiden ulkopuolella esivalmistettuina tehtailla. Myös laatua on parannettu uusilla toimintatavoilla, kuten rakennusalan omalla luottamusalustalla, joka mahdollistaa luotettavien toimijoiden valitsemisen ja läpinäkyvän toimijoiden arvioinnin. Bliotin mahdollisuuksia Seppänen nostaa myös tulevaisuuden näkymiin:

”Tekoäly tekee useita päätöksiä ihmisen puolesta ja työmaan robotiikka voi olla tässä vaiheessa jo mahdollista.”

Virrantaus komppaa Seppästä:

”Laatu, tehokkuus ja turvallisuus ovat uudella tasolla, erityisesti Bliotin ratkaisujen johdosta.”

Tutustu tarkemmin hallituksen jäseniin oheisista linkeistä:

https://www.linkedin.com/in/olli-sepp%C3%A4nen-6644812

https://www.linkedin.com/in/pyryvirrantaus

Jaa sosiaalisessa mediassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin