support@aiforsite.com  +358 10 212 8950  |  sales@aiforsite.com  +358 10 212 8955

Fimpec ja Aiforsite yhteistyöhön

Fimpec Oy ja suomalainen rakennusalan digitalisoinnin edelläkävijäyritys Aiforsite Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka ansiosta Fimpec pystyy jatkossa tarjoamaan asiakkailleen työmaavalvontaa ja laadunhallintaa digitalisaation ja tekoälyn mahdollisuuksia hyödyntäen. Sopimuksen mukaan Aiforsite toimittaa Fimpecille digitaaliset työvälineet, kuten dronet, 360-astetta kuvaavat kamerat ja tilannekuvajärjestelmän sekä kouluttaa laitteiden ja ohjelmistojen käyttäjät. Fimpecin asiantuntijat toimivat palvelun digi-insinööreinä eli vastaavat järjestelmän asennuksesta, ylläpidosta sekä jatkuvasta tiedonkeräyksestä työmailla. Palvelun ansiosta työmaata pystytään seuraamaan reaaliajassa, tiedonkeruuta automatisoimaan ja asiakkaalle tarjoamaan entistä monipuolisempi ja kattavampi dokumentointi työkohteista.

Uudet älykkään työmaavalvonnan ja laadunhallinnan palvelut tulevat tarjolle omana kokonaisuutenaan, joka voidaan liittää osaksi kaikkiin Fimpecin muihin palvelukokonaisuuksiin. Fimpecin suunnittelupäällikkö Eelon Lappalaisen mukaan näiden palveluiden avulla parannetaan niin läpimenoaikoja, työturvallisuutta kuin laatuakin rakennuskohteissa. Projektissa säästyy siis sekä rahaa että aikaa.

”Kyseessä on nykyteknologian mahdollistama tehokkaampi tapa toimia, joka sopii erinomaisesti Lean-toimintatapaamme. Tavoitteena on maksimoida asiakkaalle tuotettu hyöty ja minimoida hävikki. Perustana on työmaan reaaliaikainen ja läpinäkyvä seuraaminen myös etäyhteyden päästä, joka nopeuttaa päätöksentekoa ja nopeuttaa työn suorittamista. Palvelu hyödyntää tekoälyä datan analysoinnissa esimerkiksi automaattisilla turvallisuus- ja siisteyshavainnoilla, mikä tehostaa toimintaa entisestään ja vapauttaa asiantuntijoidemme aikaa asiakkaan kannalta tärkeämpiin tehtäviin. Samalla syntyy ajantasaista, kattavaa ja visuaalista dokumentaatiota yhteen paikkaan, josta se on helposti saatavissa kaikille käyttäjille. Dokumentoinnissa säästyy myös aikaa perinteisiin dokumentointitapoihin verrattuna. Kattava dokumentaatio mahdollistaa puolestaan entistä korkeatasoisemman laadunvalvonnan ja se on myös asiakkaan käytettävissä projektin aikana ja sen jälkeen.”

Aiforsiten kehittämä teknologia ja siihen liittyvät palvelut tuovat työmailla todennetut digitalisaation hyödyt tarjolle työmaavalvontaan ja laadunhallintaan. Vaikka asia on uusi, sen hyödyistä on jo selvää näyttöä.

”Palvelumme on käytössä jo useissa erilaisissa rakennuskohteissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Asiakkaidemme kokemukset osoittavat, että ratkaisumme avulla säästetään kustannuksissa sekä  parannetaan laatua ja työturvallisuutta. Keskiössä on työmaan toiminnan merkittävä tehostuminen. Reaaliaikainen ja selkeä tilannekuva mahdollistavat tiedolla johtamisen ja paremman päätöksenteon. Valvonta ja laadunhallinta tehostuvat ja älykkäät työkalut tehostavat jokapäiväistä työtä sekä mahdollistavat etävalvonnan”, Aiforsiten toimitusjohtaja Kari Hirvijärvi summaa.

Lisätietoja

Mikko Turunen, toimitusjohtaja, Fimpec Oy, 040 844 7566

Kari Hirvijärvi, toimitusjohtaja, Aiforsite Oy, 044 760 0410

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin